Go Control Z Wave Lights Going Bad

DIY Home Security Forums Technical Support Go Control Z Wave Lights Going Bad

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Phillip 5 days, 5 hours ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #176367

    Phillip
    Participant

    We have had our 2 gig system for about 3 years now. Everything works pretty well, except our Go Control Z Wave lights are going bad. 4 out of the 7 have completely stopped working and 2 others are flickering off and on and seem like they are going to go bad.

    Any suggestions would be much appreciated.

    #176397
    Jason
    Jason
    Surety

    4 out of the 7 have completely stopped working and 2 others are flickering off and on and seem like they are going to go bad.

    Just to verify, it looks like there are actually a total of 11 lights on the related account. Can you confirm the total number?

    I am only seeing 3 listed as in malfunction, not four.

    This is typically due to signaling issues. Have you perhaps removed some of the lights from your system recently?

    #180917

    Phillip
    Participant

    Jason,

    Thanks for getting back to me…

    Total number is 11. 7 Exterior, 4 Interior.

    Only ones working properly now are:
    Kitchen Island, Family Room Plug

    Ones that are flickering or come on/off at random times are:
    Mud Room Deck, Garage Exterior, Deck Light, Deck Flood Light, Basement Walkout Light, Back Garage Door Light.

    Ones that have completely stopped working are:
    Front Porch Light, Foyer Soffit, Foyer Hallway.

    I have not removed any lights from the system… the 3 that haven’t been working have been offline for quite sometime.

    Any help is much appreciated! Would really like to get things back to running properly. I had all my timers & rules set up and it was great when working.

    Thank you!

    #180972
    Jason
    Jason
    Surety

    Unfortunately the panel firmware is too old to support more advanced remote troubleshooting features, but one thing you’re describing is very strange and likely indicative of a separate issue:

    If you have lights flickering, then you’ve likely got bulbs that are either not supported by the Z-wave switches or possibly an electrical problem.

    What model of Z-wave Devices are the ones that are flickering? What type of bulbs do you have installed in the circuits?

    In Alarm.com, the panel is only reporting a single light with a malfunction. Further equipment update requests end up sending the same details. Would it be alright to send a system reboot command now? This can assist with any incorrect Z-wave reports.

    #180973

    Phillip
    Participant

    Jason,

    Z Wave Switches are Go Control:

    Linear WS15Z-1
    -Front porch which has not worked for about a year.. also, makes a buzzing sound constantly.
    -Foyer hallway which hasn’t worked for a couple of years.
    -Deck Light & Deck flood light which flicker on and off
    -Garage, mud room, garage back door, basement walkout which all have come off and on at different times than timers are set for (no flickering though)

    Linear WD500Z-1
    -Foyer soffit which has not worked for a couple of years.
    -Kitchen island dimmer, works fine

    Linear WO15Z-1
    Family room plug, works fine

    All light bulbs have been changed from what they originally were except: Foyer soffit which worked fine for
    a year or so and family room plug which still works. I can get you the exact light bulb types when I get home from work tonight.

    Yes, fine to send a system reboot.

    Thank you!!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.